Jestes w: Home > Wiedza > Mieszanki podane w przepisach

Mieszanki podane w przepisach

Mieszanki podane w przepisach 15-18 mają działanie podobne,, istnieją też jednakowe wskazania do ich stosowania. Spotykamy się jednak z nie dającymi się przewidzieć i wytłumaczyć indywn

dualnymi różnicami w występowaniu korzystnych wyników na tę iub inną mieszankę, należy je więc w razie potrzeby zmieniać. Wskazaniami są stany dyspeptyczne, ostre schorzenia jelita grubego, odwodnienie, toksykoza.

Mieszanki te działają podobnie jak i dieta jableczna w ostrych stanach zapalnych jelita grubego w wieku późniejszym. A więo jest to działanie adsorbujące zarazki i ich jady, działanie pektyny zawartej w jabłkach oraz wpływ nawadniający dużej ilości soli zawartej w zupie marchwiowej i serwatce.

Kaszkę na odwarze z jarzyn i papkę sucharkowo-owocową podajemy w przypadkach, w których konieczne lub wskazane jest ograniczenie ilości mleka, jak w tężyczce oraz w pewnych stanach wyprysku, skazy wysiękowej itp.

Dodaj Komentarz